Categorie: Actual

Vremea se va schimba radical, în doar câteva ore, iar de la soarele și maximele de primăvară înregistrate luni la prânz, începând cu ora 21.00 sunt anunțate, în aproape toate regiunile țării, fenomene specifice mai degrabă lunii ianuarie.

 

O informare meteo a fost emisă deja de Administrația Națională de Meteorologie, pentru intervalul luni, ora 21.00 - marți, ora 11.00. Chiar dacă acest episod de iarnă va dura mai puțin de 20 de ore, cel puțin așa cum reiese din prognoza existentă momentan, el se anunță unul destul de serios.

"În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi precipitații, care vor depăși 10 l/mp și local 15…20 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, dar temporar și pe arii relativ restrânse și sub formă de ninsoare.

În regiunile sudice și sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe litoral de până la 60…70 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, izolat mai consistent. Temporar vântul va avea viteze de 50…60 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m de peste 70 km/h, zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită", se arată în mesajul publicat luni de ANM.

Back To Top