Categorie: Actual

Situația focarelor de pestă porcină africană din Prahova se schimbă radical, de la o oră la alta. În ultimele zile, la fiecare 24 de ore au fost confirmate între două și cinci focare, iar noi suspiciuni au atras atenția autorităților. După Poienarii Burchii, o altă localitate lovită în plin de epidemie este Târgșorul Vechi.

 

Cele două suspiciuni semnalate marți, la Puchenii Mari (sat Puchenii Moșneni) și pe fondul de vânătoare Mănești, au fost confirmate, miercuri după-amiază. Tot atunci au fost anunțate cinci noi suspiciuni, pentru care analizele efectuate de DSVSA Prahova au ieşit pozitive, ele fiind trimise pentru confirmare la IDSA Bucureşti. 

Noile suspiciuni au fost raportate în comuna Poienarii Burchii - sat Cărbunari, comuna Târgșorul Vechi - sat Târgşoru Vechi (3 cazuri), la porc mistreţ în Fondul de Vânătoare 33 Nucet, aparţinând AVPS Cormorani.

Între timp, în județ, numărul focarelor confirmate a ajuns la 17, în comunele Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Brazi, Târgșorul Vechi, Mănești și Gorgota.

Autorităţile locale continuă recensământul suinelor din zonele afectate de PPA, dar și uciderea preventivă a suinelor, măsură aplicată, deocamdată, în patru din satele comunei Poienarii Burchii. Din 138 de animale recenzate, 120 au fost sacrificate și îngropate în groapa avizată de comisia de avizare.

Autorităţile locale continua recensământul suinelor din zonele afectate de PPA .

Echipajele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au continuat controalele în trafic ale autovehiculelor care pot transporta animale/carne/produse din carne de porc pe căile rutiere, nouă echipe acționând în cadrul filtrelor permanente și alte 12 în cadrul unor filtre temporare.

CLCB Prahova se întrunește, joi, într-o nouă ședință pentru a aproba planurile de măsuri pentru combaterea focarelor de pestă porcină africană pentru ultimele două confirmări.

Foto arhivă

Back To Top