Categorie: Actual

Numărul urșilor a crescut considerabil, ajungând să reprezinte un pericol pentru populație. Jandarmii prahoveni au lansat o campanie de informare a turiștilor, instruindu-i să nu se apropie de animalele sălbatice nici pentru a încerca să le alunge și nici pentru a le hrăni sau fotografia.

 

Acțiunea este derulată, în acest weekend, de jandarmii montani din cadrul posturilor montane Cheia, Sinaia, Buşteni , Azuga, Platoul Bucegi şi Breaza, urmărind prevenirea incidentelor cu animale sălbatice agresive, având în vedere desele semnalări ale prezenţei acestora pe traseele turistice și în zonele de deal sau de munte locuite de oameni. "De la începutul anului, jandarmii prahoveni au intervenit la 159 solicitări adresate Jandarmeriei Prahova în legătură cu animalele sălbatice al căror efectiv s-a mărit considerabil", au explicat reprezentanții Jandarmeriei Montane Valea Prahovei.

Scopul acestor acțiuni este acela de a informa și conștientiza cetățenii cu privire la pericolul la care se expun apropiindu-se de animalele sălbatice - în special de urși, fie în încercarea de a le alunga, fie de a le hrăni sau de a se filma/fotografia alături de ele.

"Pe timpul acestor acțiuni, echipaje ale jandarmeriei montane Prahova vor fi prezente în arealele unde prezența urșilor a fost semnalată frecvent, pentru a oferi turiștilor informații cu privire la cea mai oportună reacție pe care o pot avea în funcție de situația în care se află. De asemenea, reprezentanții Jandarmeriei vor distribui materiale cu conținut informativ-preventiv, care pun accentul pe măsurile de siguranță", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei Montane.

Foto: Jandarmeria Montană Valea Prahovei

Back To Top