Categorie: Actual

La numai un an după ce Cabinetul Dăncilă anunța parteneriatul public-privat drept soluție pentru construirea, în sfârșit, a autostrăzii Comarnic - Brașov, premierul anunță că va renunța la această variantă, obiectivul urmând să fie declarat de importanță națională și construit din fonduri guvernamentale.

 

Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă duminică, în cadrul unei conferințe susținute la Ploiești.

"Autostrada Comarnic - Brașov este în parteneriat public-privat, am avut solicitare din partea unei societăți chinezo-turce. Am hotărât, împreună cu colegii mei, să o scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima ședință de CSAT aceasta să devină să devină de importanță națională, astfel încât să putem să demarăm cât mai repede lucrările. Birocrația este mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituție a contestațiilor, iar pentru a trece de toate aceste obstacole cred că soluția este ca această autostradă să devină de importanță națională astfel încât să începem construcția cât mai repede, din fonduri guvernamentale. Nu pot să fac o estimare legată de perioadă înainte de a vedea votul din CSAT", a declarat premierul.

Autoritățile au eșuat în repetate rânduri, în ultimele două decenii, în tentativele de concesiune / parteneriat public-privat.

Acum doi ani, Guvernul a solicitat chiar asistența tehnică a Băncii Mondiale, pentru acest proiect, dar a renunțat în vara lui 2018, când a revenit la soluția parteneriatului public-privat, abandonată și ea acum.

Foto ilustrație

Back To Top