Categorie: Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri mai multe avertizări de vreme severă, anunţând că în peste jumătate dintre judeţele ţării urmează o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată. Avertizarea, care vizează şi judeţul Prahova, este valabilă până joi, la ora 23.00.

 

Astfel, începând de miercuri după-amiază şi până joi noapte, în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, a anunţat ANM. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Buzău vor fi şi ele sub cod galben, până joi la ora 11.00. Alte 22 de judeţe vor rămâne sub cod galben până la ora 23.00, au mai avertizat meteorologii.

De asemenea, în după-amiaza zilei de miercuri (31 iulie) disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea va fi caniculă, mai transmite ANM.

Back To Top