Categorie: Actual

Bilanț tragic al viiturilor formate sâmbătă seară, în urma ploilor abundente căzute în mai multe județe din țară. Un copil de 3 ani a murit după ce a fost luat de ape, în Prahova, iar altul de 9 ani și-a pierdut viața în aceleași condiții, la Tulcea.

 

Peste 300 de pompieri au pornit, sâmbătă seară, în căutarea băiețelului de 3 ani luat de ape odată cu atelajul în care se afla cu familia. Viitura formată în jurul orei 20.00 pe râul Provița, în zona comunei Filipeștii de Pădure, i-a luat cu totul.

Părinții au fost salvați, la fel și cel mai mare dintre copii, de 5 ani, al cărui înger păzitor a fost un pompier aflat în timpul liber (foto articol).

Cel mai mic dintre copii, însă, de 3 ani, a dispărut luat de ape. Peste 300 de pompieri au fost mobilizați, în următoarele două ore, pentru găsirea acestuia (VEZI DETALII). A fost descoperit în jurul orei 22.30 și salvatorii au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, însă, băiețelul nu a mai putut fi salvat.

Un caz similar s-a petrecut, aproape în același timp, la Casimcea, în județul Tulcea. Un copil de 9 ani, de asemenea aflat într-o căruță, cu mai multe persoane, a fost luat de viitură. A fost găsit în jurul orei 23.30, la aproape patru kilometri de locul pe unde încercase să traverseze apa. Nici pentru el, salvatorii nu au mai putut face nimic.

Alți patru copii și-au pierdut viața în Prahova, din cauza viiturilor, în această vară. Este vorba despre patru frați cu vârste între 9 luni și 6 ani, din comuna prahovană Sângeru, cărora apele le-au luat casa cu totul, în seara de 31 mai. Trupul unuia dintre ei nu a fost găsit nici până astăzi, în ciuda amplelor operațiuni de căutare derulate de atunci.

Foto: ISU Prahova

Back To Top