Categorie: Actual

37 de pietoni și 10 bicicliști, la fiecare un milion de locuitori. Acesta este bilanțul care plasează România în topul țărilor, după numărul de decese înregistrate în rândul celor două categorii de participanți la trafic, conform statisticilor publicate marți de Eurostat.

 

Raportul dat publicității de Eurostat se referă la accidentele produse în anul 2017. Cea mai mare rată a deceselor este trecută în dreptul Bulgariei și se referă la șoferi și pasageri care și-au pierdut viața în accidente rutiere: 64, la fiecare milion de locuitori, față de 23, media la nivelul Uniunii Europene, și 11 la un milion, cea mai mică rată, înregistrată de Malta (cu mențiunea că referitor la Malta, Bulgaria și Cipru raportarea s-a făcut în funcție de datele existente pentru anul 2016).

Altă categorie analizată este a deceselor în rândul bicicliștilor, unde Grecia este lider, cu 20 de morți la un milion de locuitori, într-un clasament încheiat de Bulgaria și Estonia, care figurează cu 0 decese.

La două din patru capitole ale raportării, însă, lider este România. În 2017, în țara noastră, în ura accidentelor rutiere au murit 37 de pietoni la fiecare milion de locuitori. Cifra este de peste trei ori mai mare decât media UE, de 11 decese în rândul pietonilor, la un milion de persoane, și de 12 ori mai mare decât cea mai scăzută rată, înregistrată de Danemarca: trei pietoni uciși în accidente rutiere, la un milion de locuitori.

La capitolul bicicliști, România figurează cu 10 decese la un milion de locuitori, în accidente rutiere, în 2017, față de 4 decese, media UE, și 0 decese, raportările din Luxemburg și Cipru.

Foto: Eurostat

Back To Top