Categorie: Actual

Salvatorii montani din Prahova au avut intervenții una după alta, în weekendul care tocmai s-a încheiat. Cel mai grav caz a fost înregistrat sâmbătă, salvamontiștii având de recuperat un turist accidentat aflat într-o zonă dificilă.

 

Bărbatul a suferit un accident în Valea Priponului, fiind găsit cu fracturi la ambele picioare și suspiciune de traumatism la coloană. Salvamontiștii din Bușteni au urcat pe munte, pentru recuperarea acestuia, iar un elicopter Smurd venit de la Tg. Mureș a preluat apoi pacientul care a fost transportat la un spital din București.

Duminică, seria intervențiilor a continuat. Cele mai multe solicitări au venit tot în zona Bușteni. "Încă o zi plină pentru noi, cu nu mai puţin de cinci intervenţii. Trei dintre ele au fost pe Platoul Bucegi, unde două femei din grupuri diferite, au suferit traumatisme la genunchi şi gleznă, iar o alta s-a ales cu politraumatisme prin cădere la membrele superioare şi inferioare. O altă intervenţie a fost pe Valea Spumoasă, cu doi cetăţeni străini blocaţi într-o zonă greu accesibilă, iar ultima acţiune a fost pe Jepii Mici, cu un bărbat de aproximativ 60 de ani, epuizat fizic şi transportat cu targa. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova s-au împărţit în mai multe echipe pentru a putea face faţă solicitărilor", a anunțat Salvamont Bușteni.

Foto: Salvamont Prahova

Back To Top