Categorie: Actual

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare o adresă prin care lămurește în ce condiții pot fi ocupate posturile și catedrele rămase vacante la începerea cursurilor. Documentul, datat 27 august 2019, anunță organizarea de noi testări, de această dată la nivel județean, probe care sunt o șansă de angajare inclusiv pentru cei care, în vară, au luat note sub 5 sau care s-au retras din examen.

 

În jur de 8.000 de dascăli care au luat sub 5 la Titularizare sau care s-au retras de la proba scrisă au fost amenințați, luna trecută, că nu vor mai avea voie să predea în anul școlar 2019 - 2020. Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a făcut anunțul, menționând că se caută soluții legale pentru implementarea acestei reguli. Chiar după ce a fost demisă, aceasta mărturisea că i s-a cerut să renunțe la măsura anunțată. "În momentul în care am anunţat public, după examenul de titularizare, că profesorii care nu au luat nici măcar nota 5 nu au ce să mai caute în sistemul de învăţământ. (…) după declaraţia mea publică legată de notele profesorilor, trebuie să vă mărturisesc că mi s-a cerut să schimb acest ordin de ministru”, a spus Ecaterina Andronescu, potrivit newsweek.ro.

Adresa MEN primită în această săptămână de inspectoratele școlare arată că și acestor categorii de dascăli le este permis să participe la concursurile care vor fi organizate în aceste zile, la nivel județean, pentru ocuparea posturilor rămase libere și în al treisprezecelea ceas.

Documentul arată că ISJ-urile pot organiza o nouă testare, în vederea ocupării posturilor rămase libere până la începerea cursurilor, și subliniază că "la concursurile organizate la nivel județean / nivelul municipiului București pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor se poate prezenta orice persoană  care îndeplinește condițiile legale de înscriere". Potrivit adresei citate, repartizarea pe posturi se va face pe 6 septembrie.

adresa men posturi sub 5

Back To Top