Categorie: Actual

Ministerul Educației a anunțat, marți, rezultatele înainte de contestații, la sesiunea august septembrie a Bacalaureatului 2019. Deși mai bune decât cele de anul trecut, ele se situează, însă, într-o zonă rușinoasă, având în vedere că mai puțin de 400 de candidați, din aproape 1.500 de înscriși, au obținut diploma de Bac.

 

La a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an s-au înscris 1.498 de candidați din Prahova, dar numai 1.224 dintre ei au susținut toate probele, pentru că 273 au absentat la cel puțin una dintre ele, iar unul și-a forțat norocul și a ajuns să fie eliminat din examen, pentru tentativă de fraudă. Acesta este absolvent al Liceului "Anghel Saligny" din Ploiești și a fost scos din examen încă de la prima probă scrisă, la Limba și literatura română.

Din păcate, în această sesiune, doar numai 370 de candidați din județ au reușit să promoveze Bacalaureatul, adică 30,2% din totalul celor prezenți și mai puțin de 25% dacă ne raportăm la numărul de înscriși.

În Prahova au fost obținute doar patru medii peste 8.00, din care una singură de 9.00, a unei candidate din promoția curentă, de la Colegiul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești.

Cei care au picat examenul se pot înscrie la următoarea sesiune, care va avea loc în vara lui 2020. Atunci vor putea susține doar probele de la care au lipsit sau pe care le-au picat ori la care au obținut note prea mici ca să aibă medie de trecere.

Back To Top