Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

alegeri_urnaPeste jumătate dintre cetăţeni nu cred în corectitudinea alegerilor româneşti, considerând că alegerile din România sunt afectate de factori externi, alţii decât votul cetăţenilor, iar 11% dintre români nu cred că sunt liberi să voteze cu cine vor, arată cercetarea „Românii despre sistemul electoral românesc”, realizată în cadrul programului Studii Electorale Româneşti al Fundaţiei Soros România.

Teama de fraudă electorală este de altfel principalul motiv pentru care 59% dintre români nu sunt de acord cu votul prin corespondenţă, iar 63% dintre români nu susţin introducerea votului electronic.

Numărul românilor care nu au vreo opinie cu privire la sistemul electoral din România este foarte mare, în mod constant aproximativ 20% dintre români nu răspund la întrebările pe aceste teme, simptom al lipsei de dezbatere politică reală.

Sistemul electoral actual, o necunoscută pentru români

În acelaşi timp, 78% dintre români se consideră puţin sau foarte puţin informaţi în legătură cu legislaţia electorală, iar 68% spun acelaşi lucru despre procedurile de vot din România.

Cercetarea „Românii despre sistemul electoral românesc”, realizată în noiembrie 2011, mai arată că 77% dintre alegători românii nu cunosc data alegerilor locale din 2012, iar 78% nu ştiu cine sunt posibilii candidaţi la Primăria localităţii, la 7 luni până la data alegerilor.

45% dintre români sunt de acord cu suprapunerea alegerilor generale şi locale pentru anul viitor, 34% cred că cele doua scrutine ar trebui să aibă loc în zile diferite, iar 21% nu au nicio opinie.

În acelaşi timp, majoritatea respondenţilor – 53% – sunt de acord cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, 20% cred că nu este o schimbare bună, iar 27% nu au o opinie.

Scăderea costurilor de organizare este cel mai important motiv pentru schimbarea procedurilor electorale pentru peste jumătate dintre cei care sunt de acord cu aceste schimbări.

Sistemul uninominal şi majoritar este susţinut de 32% dintre respondenţi, iar actualul sistem, uninominal şi proporţional, mai este susţinut de doar 12% dintre români.

Studii Electorale Româneşti este un program de cercetare periodică a participării electorale şi a comportamentului de vot în România iniţiat de Fundaţia Soros România în anul 2009.

Analiza de faţă foloseşte datele unui sondaj de opinie reprezentativ pentru populaţia României în vârstă de cel puţin 18 ani, pe un eşantion de 1200 de persoane în vârstă de cel puţin 18 ani. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,7%, la un nivel de încredere de 95%.  Culegerea datelor s-a realizat în perioada 6-19 noiembrie 2011, de către The Gallup Organization Romania.

Back To Top