Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Confirmarea a două noi focare de pestă porcină africană în Prahova, venită zilele trecute, a alimentat tot felul de zvonuri în localitățile județelor. Iar unii au dus lucrurile și mai departe și au început să bată la porțile oamenilor, profitând de frica acestora și încercând să le cumpere animalele la prețuri foarte mici.

 

Autoritățile avertizează că locuitorii ar trebui să se informeze doar din surse oficiale, altfel riscă să fie păcăliți de cei care vor să profite de pe urma zvonurilor privind pesta porcină africană.

"În localitatea Valea Călugărească, nu sunt cazuri de pestă porcină africană. Potrivit Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, vineri, 6 decembrie, în satul Plopu, din comuna Plopu, a fost confirmat un caz de pestă porcină africană. Potrivit legii, autoritățile locale din zonele învecinate (printre care și Valea Călugărească) au primit informări oficiale de la Direcția Sanitară Veterinară despre acest caz. În localitatea Valea Călugărească nu există astfel de cazuri, iar zvonurile cum că Direcția Sanitară Veterinară și jandarmeria ar veni sa confiște porcii din gospodării nu sunt adevărate. Anumite persoane din afara localității au profitat de aceste zvonuri și au bătut la porțile cetățenilor, oferindu-le sume mici în schimbul porcilor. Pentru orice nelămurire vă rugăm să contactați Primăria Valea Călugărească", au transmis reprezentanții administrației locale din comună.

Un mesaj pentru liniștirea populației a fost publicat și de primarul din Lipănești, Robert Nica. după în localitate s-a răspândit zvonul că animalele oamenilor vor fi confiscate.

"Nu se iau porcii din gospodăriile lipăneștenilor! Nu suntem în zona de restricție de 3 km distanță față de focarul de pestă porcină africană din comuna Plopu ( unde s-au luat doar porcii din focar)! Vă rog nu intrați în panică, tăierea porcilor o puteți face oricând conform programării dumneavoastră în perioada Crăciunului!", a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Cele mai noi focare de pestă porcină africană din județ au fost confirmate la Plopu și Mănești. Centrul Local de Combatere a Bolilor a aprobat planurile de măsuri, stabilind o zonă de protecţie şi una de supraveghere, pe o rază de trei, respectiv zece kilometri faţă de focare.

"Pentru a preveni aparitia unor noi focare de PPA in judetul Prahova in contextul debutului sezonului rece, in care sacrificarea traditionala a suinelor cunoaste o crestere semnificativa pana la sfarsitul anului in gospodariile populatiei, acestia au urmatoarele obligatii:

  1. anuntarea, in regim de urgenta, a medicului veterinar de libera practica imputernicit din localitate in situatia in care constata:

-inainte de sacrificare, aparitia unor modificari a starii de sanatate a animalului (inapetenta, febra, pielea se inroseste, apoi devine cianotica, arcuire a spatelui, mers greoi, voma uneori sangvinolenta, diaree uneori sangvinolenta, etc);

-dupa sacrificarea animalului, existenta unor modificari ale organelor interne si anume: splina mult marita de culoare rosie sau neagra, ficat mult marit, numeroase hemoragii (la nivelul linfonodulilor, seroaselor), acumulari de lichid in cavitati, etc;

  1. suinele vii pot fi vandute catre alte persoane fizice din judetul Prahova, numai dacă sunt ȋnsoţite de următoarele documente obligatorii: certificat sanitar veterinar de sănătate pentru animale din specia suine si formular de mişcare eliberate de medicul veterinar de liberă practică din localitate, numai daca acestea sunt identificate prin crotaliere, iar pentru vanzarea catre persoane fizice din alte judete, pe langa documentele mentionate mai sus, trebuie solicitat si aviz interjudetean, eliberat de DSVSA Prahova. Suinele vii depistate ȋn mijloace de transport fără documentele menţionate mai sus, de către echipele de control formate din reprezentanţii IPJ Prahova şi ai Jandarmeriei Prahova, vor fi  ucise şi incinerate, de către reprezentanţii DSVSA Prahova.
  2. pentru carnea de porc procurată din gospodăria populaţiei (rude, prieteni, etc), pentru consum propriu, din judeţul Prahova sau localităţi din alte judeţe ȋn care nu a fost confirmată PPA, cumpărătorul/conducătorul auto depistat cu carne de porc/produse din carne de porc  trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere, in situatia in care va fi oprit in trafic de echipaje ale Inspectoratului de Politie Judetean/Jandarmeriei Prahova", se arată într-un comunicat de presă transmis săptămâna trecută de DSVSA Prahova.
Back To Top