Categorie: Actual
penitenciar_socialÎn data de 15 decembrie, la sediul Penitenciarul Ploieşti, personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a iniţiat şi organizat o întâlnire de lucru, cu participarea a 11 invitaţi, reprezentaţi ai asociaţiilor şi organizaţiilor nonguvernamentale şi foruri decizionale aparţinând societăţii civile din judeţul Prahova.

Temele principale ale evenimentului fiind: proiectul strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi unităţilor subordonate, rolul penitenciarului ca serviciu public în societate şi oportunitatea implicării active a societăţii civile în acest proces.

În acest context, colaboratorii şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la promovarea unor proiecte comune pentru atragerea de fonduri europene destinate îmbunătăţirii condiţiilor de detenţie şi asistenţă psihosocială.

Scopul acestei acţiuni este informarea şi conştientizarea factorilor determinaţi ai societăţii actuale, despre necesitatea implicării active în domeniul asistenţei postcondamnatorii.

Back To Top