Categorie: Actual
euroO angajată a BCR Ploieşti a furat bani din sediul instituţiei, după care a dat foc camerei de tezaur. Incidentul a avut loc la sfârşitul lunii trecute. Prejudiciul total de ridică la peste 150.000 de euro.

Carmen Nicoleta Dănilă, angajată în funcţia de supervizor la filiala Prahova a BCR, este acum urmărită penal pentru delapidare şi distrugere, fiind acuzată că a intrat fără autorizaţie în camera de tezaur, iar imediat acolo a avut loc un incendiu şi a dispărut suma amintită, informează Mediafax.
Pe 30 noiembrie, angajata BCR a intrat fără a avea autorizaţie în camera tezaurului din sediul băncii, iar la ieşire nu a anunţat că în incinta camerei are loc un incendiu. Ulterior, în timpul anchetei deschise la bancă pentru stabilirea cauzei incendiului, anchetatorii şi reprezentanţii băncii au constatat că din camera tezaurului lipsesc trei teancuri a câte 100 de bancnote de 500 de euro, acestea nefiind găsite însă nici arse, deşi cu o zi înainte fusese confirmată prezenţa celor trei teancuri în camera de tezaur a băncii.
Joi, femeia a fost reţinută, însă i s-a făcut rău şi a fost internată la Spitalul de Obstetrică - Ginecologie din Ploieşti, notează observatorulph.ro.
Femeia este audiată la spital, magistraţii urmând să ia măsura reţinerii în arest, în funcţie de starea de sănătate a învinuitei.

Iată comunicatul Poliţiei din data de 16 decembrie 2011


Urmare a incendiului produs la data de 30.11.2011 şi a investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de poliţişti, în cauză a fost administrat probatoriu, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a confirmat începerea urmăririi penale faţă de D. Carmen, supervizor la unitatea bancara unde a izbucnit incendiul şi A. Daniel, coordonator centru procesare la aceeaşi societate.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cei doi au pătruns în incinta Camerei Tezaurului aparţinând societăţii menţionate şi au sustras suma de 150.000 Euro, după care D. Carmen, în aceeaşi zi, pentru a ascunde comiterea faptei a pătruns singură şi în mod neautorizat în Camera Tezaurului şi a incendiat locul unde erau depozitate valutele. În urma inventarierii s-a constatat lipsa sumei de aproximativ 548 353 lei, lipsă cauzată de furt şi distrugere prin incendiere, urmând ca ancheta să stabilească cu exactitate cuantumul sumei însuşite şi cuantumul sumei distruse.
Faţă de D. Carmen s-a luat măsura reţinerii pe o durata de 24 ore urmând ca la data de 16.12.2011 sa fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi distrugere calificată.
A.Daniel este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.
IPJ Prahova

Back To Top