Categorie: Actual
Pe 23 februarie, potrivit zodiacului chinezesc, vom intra în Anul Dragonului de Apă. zodia_dragon_de_apaDragonul este cel mai puternic dintre cele 12 semne ale zodiacului chinezesc. Simbolizează dominaţie, ambiţie, dorinţa aprinsă de a trăi după reguli proprii, de a asuma riscuri şi de a participa la întreceri. Din nefericire, cel mai adesea, impetuozitatea şi spiritul năvalnic al Dragonului îl epuizează şi, în loc să îi aducă satisfacţii, îi creează frustrări.

Alăturarea Apei de semnul Dragonului aduce un plus de relativizare firii vehemente a Dragonului. Apa îl îmblânzeşte, îl ajută să vadă lucrurile din perspective multiple, îi anihilează dorinţa de a avea întotdeauna dreptate şi îi creează răgazul de a lua decizii mai bine cumpănite.

Anul Dragonului este un an al curajului, iniţiativei, îndrăznelii şi al inspiraţiei de moment. E o perioadă prielnică încheierii căsătoriilor şi procreării, lansării unor afaceri grandioase, dar şi o perioadă care stimulează risipa financiară, abuzurile şi conflictele.

Iată cu va influenţa Anul Dragonului de Apă principalele planuri ale vieţii:

BANI: Semnul Dragonul impulsionează mersul afacerilor, reluarea celor vechi, stagnante, sau iniţierea altora noi. Apare mirajul proiectelor grandioase, de largi proporţii, care se pot solda fie prin succese pe măsură, fie prin eşecuri dezastruoase.

POLITICĂ: Anul Dragonului sporeşte lupta pentru putere şi accelerează polarizarea clasei politice. Diversiunea, manipularea, mita, intimidarea, minciuna sunt arme folosite aproape la vedere în Anul Dragonului.

SĂNĂTATE: Anul Dragonului întăreşte sănătatea, este tonic, pe măsura temperamentului celui pe care îl reprezintă. Pentru relaxare, în Anul Dragonului, sunt recomandate adoptarea unor activităţi care pun accentul pe relaxare şi consumă foarte puţină energie, ca yoga sau simplul mers pe jos.

CARIERĂ: Semnul Dragonului stimulează dorinţa de a fi şef, de a începe propria afacere, de a scutura „hamurile" de subaltern. Vor fi ajutaţi cei care au ocupaţii liberale sau cât mai puţin îngrădite de condiţiile actualei pieţe de muncă: avocaţi, doctori, arhitecţi, ingineri IT, oameni din vânzări, manageri etc.

DRAGOSTE: Anul Dragonului încurajează implicarea în relaţii amoroase, dar niciodată cu preţul independenţei personale. Vor fi favorizate relaţiile cu cei care ies în evidenţă, care intrigă, care sparg tiparele, relaţii care s-ar putea permanentiza pentru toată viaţa.

Precedentul An al Dragonului de Apă a fost în 1952.

PERSONALITĂŢI NĂSCUTE ÎN 1952

Orhan Pamuk
Michael Cunningham
Liam Neeson,
Isabella Rosellini
John Goodman
Mickey Rourke
Patrick Swayze
David Hasselhoff
Jimmy Connors
Georgios Papandreou
Zoran Djindjic
Vladimir Putin.

Atributele Dragonului de Apă ne vor tutela de pe 23 februarie 2012 până la 9 februarie 2013.
Atunci, va începe va începe zodia Şarpelui de Metal.
Acum suntem sub semnul Iepurelui de Lemn.

Back To Top