Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Reglementările actuale privind starea de alertă arată că, pe lângă exemălul evident al localităţii de domiciliu, românii se pot deplasa fără restricţii şi fără nevoia unei declaraţii pe propria răspundere şi în interiorul zonelor metropolitane în care locuiesc. În Prahova, asta a reaprins o discuţie veche de ani întregi despre ceea ce ar trebui să fie zona metropolitană Ploieşti. Autorităţile judeţene recunosc că nu există aşa ceva, sau cel puţin nu conform definiţiei şi criteriilor din lege, dar spun că încearcă să lămurească zilele viitoare situaţia, prin crearea unei liste cu localităţile în care ar fi de aşteptat să se poată circula fără restricţii.

 

Deşi în mass-media au apărut informaţii privind o presupusă "zonă metropolitană Ploieşti", în realitate aşa ceva nu există în acte. De cele mai multe ori, s-au făcut referiri la polul de creştere Ploieşti, practic o asociere de instituţii creată acum vreo 10 ani pentru atragerea de fonduri europene pe axa dedicată mobilităţii urbane. Presupunând că poliţiştii ar ţine cont de acest pol, aici sunt incluse comunele Ariceștii-Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăvești, Păulești, Târgșoru Vechi și Valea Călugărească şi oraşele Băicoi, Boldești Scăieni, Plopeni, dar şi Buşteni.

Ce spune legislaţia

Grupul de Comunicare Strategică a transmis un document cu întrebări şi răspunsuri, un fragment din acesta vizând zonele metropolitane. Iată cu spune:
"-Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa ?
-Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș  (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi). Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov".

Mai departe, am solicitat lămuriri din partea Prefecturii Prahova, care ne-a explicat că niciodată nu a existat oficial, în acte, o "zonă metropolitană Ploieşti" care să fie constituită conform legii invocate mai devreme. Totuşi, ca să nu primească oamenii amenzi în mod nedrept, autorităţile spun că a existat vineri o discuţie pe această temă între reprezentanţii instituţiilor de control şi cei ai mai multor autorităţi locale, în încercarea de a lămuri situaţia, dar şi că discuţiile vor continua şi zilele acestea. Deşi şansele să se aprobe o zonă metropolitană în adevărata accepţiune juridică a conceptului sunt reduse, ne-am putea aştepta să vedem măcar o tentativă de definire geografică a ei strict pentru perioada de stare de alertă, astfel încât să fie relaxate procedurile vizând oamenii care locuiesc în jurul Ploieştiului şi fac naveta către municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi invers, pentru ploieştenii care merg la muncă în parcurile industriale din vecinătate sau la cumpărpturi la marile centre comerciale. Nu trebuie uitat, spre exemplu, că multe dintre magazinele din nordul municipiului se află, în acte, pe terenurile comunelor Păuleşti, cum e cazul Metro, sau Blejoi, cum e cazul cu Selgros, Leroy Merlin, Brico Depot, Decathlon, Auchan, Jumbo, până şi Ploieşti Shopping City.

Ce spune Consiliul Judeţean

CJ Prahova susţine că există zona metropolitană şi a anunţat şi localităţile componente. Anunţul vine din partea institutiei care, în ultimii doi ani, a încercat să coordoneze demersurile pentru extinderea transportului public din Ploieşti şi către localităţile învecinate.

"Se circulă fără declarație scrisă în interiorul Zonei Metropolitane Ploiești. În hotărârea adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind intrarea în starea de alertă se precizează că deplasările «în afara localităţii / zonei metropolitane» sunt interzise, cu mai multe excepţii, pe care cetățenii trebuie să le certifice prin completarea unei declaraţii.
Drept urmare, cetățenii care locuiesc în Zona Metropolitană Ploiești nu au nevoie de completarea unei declarații pe propria răspundere pentru a circula pe teritorul localităților din care aceasta este compusă, respectiv: Municipiul Ploiești; Orașele: Băicoi, Boldești Scăieni și Plopeni; Comunele: Ariceștii-Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăvești, Păulești, Târgșoru Vechi și Valea Călugărească", a transmis Consiliul Judeţean Prahova.

Back To Top