Categorie: Actual
ioan_niculaePatronul InterAgro, Ioan Niculae, manevra funcţionarii din Ministerul Economiei şi din Romgaz ca pe nişte păpuşi. Citând surse judiciare, mediafax.ro scrie că, sub influenţa magnatului care finanţează echipa Astra Ploieşti, funcţionarii din minister îşi schimbau subordonaţii de la Romgaz când aflau că există persoane care „se abăteau de la realizarea scopului" lui Niculae.

Pe de altă parte, ministerul era sistematic informat de către SRI în legătură cu activitatea desfăşurată de gruparea infracţională coordonată de Niculae.

Deşi, între 2008 şi 2010, societatea pe care o reprezenta nu îndeplinea criteriile pentru a beneficia de facilităţi la preţul de gaze – aşa cum beneficiase între 2005 şi 2007 - Ioan Niculae stabilise conexiuni la nivelul ministerului şi al Romgaz, care îi permiteau să-şi perpetueze avantajul reducerilor la preţul de gaze.

Din consumator de gaze naturale, InterAgro devenise intermediar pe piaţa distribuţiei. Între 2005 şi 2010, cumpăra gaz ieftin de la Romgaz şi îl vindea mai departe societăţilor care fabricau îngrăşăminte chimice.

Potrivit surselor citate de mediafax.ro, când întâmpina probleme, Ion Niculae ameninţa cu închiderea celor şase combinate, cu disponibilizarea angajaţilor şi cu declanşarea protestelor sociale, profitând de influenţa pe care o avea asupra liderilor sindicali din industria chimică.


Back To Top