Categorie: Actual

La ora 12.00, majoritatea județelor intră, din nou, sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Miercuri, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, iar, și avertizarea cod galben, până sâmbătă dimineață.

 

Potrivit ANM, și în următoarele trei zile, toate regunile vor fi afectate de fenomene meteo extreme. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse, grindină și vijelii, iar cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Miercuri, între orele 12.00 și 23.00, un cod portocaliu este valabil în aproape toate regiunile: "În după-amiaza zilei de miercuri (17 iunie) și la începutul nopții de miercuri spre joi (17/18 iunie), în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Moldova vor fi perioade cu averse și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice".

Back To Top