Categorie: Actual

O tânără a fost rănită după ce autoturismul în care se afla a fost implicat într-un accident pe DN1, pe tronsonul care deserveşte Centura de Vest a Ploieştiului. Maşina a rupt balustrada de protecţie, a retezat complet un stâlp metalic de iluminat şi s-a oprit în dreptul unei pante abrupte. Alţi câţiva centimetri şi probabil s-ar fi răsturnat. În urma ei a rămas o "dâră" de vreo 20 de metri lungime, de bucăţi din plastic, bucăţi din balustradă şi din corpul de iluminat stradal şi piese auto desprinse.

 

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 20.05, pe DN1, în dreptul magazinului Jumbo, pe sensul de mers Bucureşti-Braşov, la câţiva metri după ieşirea de pe podul peste calea ferată. Maşina a trecut de balustrada de protecţie şi s-a oprit la marginea acostamentului, cu doar câţiva centimetri înainte de o pantă de vreo 15 metri.

Ceilalţi participanţi la trafic au intervenit rapid cu un extinctor, au sunat la 112 şi le-au acordat primele îngrijiri victimelor. O tânără care se afla în maşină a fost rănită, fiind preluată de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă şi transportată de urgenţă la spital, conştientă. Un alt ocupant, în schimb, a scăpat fără răni majore, rămânând la faţa locului pentru a le povesti poliţiştilor ce s-a întâmplat.

accident centura de vest deasupra jumbo

Momentan nu e foarte clar cum s-a produs accidentul. Martorii spun că nu ar fi fost vorba de o coliziune, ci fie şoferiţa a tras brusc de volan încefcând să evite un obstacol ori din cauza oboselii, fie a fost vorba de o defecţiune la maşină. Cert este că în zonă, cu vreo doi metri înainte ca autoturismul să se oprească, a fost găsită o anvelopă explodată, însă din nou nu e clar dacă ea explodase înainte ca vehicului să iasă în decor sau a făcut-o după, în momentul lovirii balustradei din metal.

La faţa locului au ajuns două echipaje de la SAJ Prahova, două ambulanţe SMURD, o autospecială de stingere şi o maşină de Poliţie.

accident centura de vest deasupra jumbo2

UPDATE ora 21.00: Poliţia Prahova a anunţat că, din primele verificări, o tânără în vârstă de 26 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe sensul de mers București - Brașov, posibil pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, lovind glisierele din partea dreaptă, care s-au rupt. Ulterior, autovehiculul și-a continuat deplasarea pe spațiul verde, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat stradal.În urma evenimentului rutier, conducătoarea auto a fost transportată la spital. Negativ alcool la testarea cu aparatul etilotest.

Back To Top