Categorie: Actual

O prahoveancă din Bușteni și fiica acesteia, diagnosticate zilele trecute cu coronavirus, au fost transferate luni după-amiază de la Boli Infecțioase Ploiești la Institutul "Matei Balș" după ce, vreme de două zile, după spusele pacientei, a fost nevoită să implore ca să fie văzută de medic, să primească tratament, să beneficieze de curățenie în salon sau chiar de lenjerie de pat.

 

Prahoveanca ne-a povestit că a fost internată în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, și trimisă să doarmă pe un pat fără lenjerie, direct pe mușama, iar o zi întreagă  ar fi cerut analgezice, pentru a-i alina durerea de cap, întrucât tratamentul administrat, constând în Paracetamol, din spusele sale, nu avea niciun efect. În schimb, la un moment dat a ajuns chiar să fie amenințată cu puncție, procedură pentru diagnosticarea meningitei.

Femeia reclamă că a trebuit să ceară în mod insistent, ore în șir, să fie văzută de un medic, dar și să vină cineva pentru a face curățenie în salon și în baia în care era o mizerie de nedescris. Potrivit acesteia, i s-ar fi răspuns că duminica nu este zi nici pentru curățenie, nici pentru lenjerii.

Mai mult, pacienta acuză că a chemat în zadar ajutor pentru o colegă de salon care se simțea foarte rău. Un medic a văzut-o după câteva ore și a decis ca aceasta să fie pusă la oxigen, dovadă că se afla în stare gravă.

Toate aceste aspecte i-au fost prezentate în detaliu și șefei secției Adulți de la Boli Infecțioase, care a venit să discute cu bolnava în legătură cu nemulțumirile pe care le are. Medicul a cerut detalii despre persoanele care au fost de serviciu și împotriva cărora se îndreaptă acuzațiile, dar, totodată, s-a declarat uimit de faptul că angajatul DSP care a trimis-o pe femeie l-a spital nu i-a spus că își poate aduce de acasă lenjerie de pat, de exemplu.

Adriana Neagoe, pacienta din Bușteni ale cărei înregistrări au ajuns în spațiul public, ne-a mărturisit că nu a cerut să fie transferată la București, ci a pretins doar condiții și tratament decent sau transferul la Spitalul CFR, acolo unde era internat soțul său, în condiții foarte bune. Filmările sale, ajunse la o prietenă din București, au fost trimise de aceasta la minister și astfel s-ar fi decis ca luni să fie transferată, împreună cu fiica, la "Matei Balș".

În egală măsură, situația creată la Movila a stârnit revolta cadrelor medicale, pornind de la faptul că o persoană asimptomatică a fost transferată rapid la București, în timp ce aici rămân cazuri mult mai grave, pe care trebuie să le gestioneze indiferent de resursele și dotările de care dispun (VEZI DETALII).

Back To Top