Categorie: Actual
ioan_niculaePatronul InterAgro şi al echipei Astra Ploieşti, Ioan Niculae, a fost trimis în judecată pentru a doua oară în ultima săptămână, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În ultimul dosar penal înaintat instanţei, Niculae va fi  judecat pentru "complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată".

Despre ce infracţiune e vorba?

Conform DNA, în cursul anului 2009, preşedintele PSD Brăila, Bunea Stancu, şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea pentru a obţine, cu încălcarea legii finanţării partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae.


Banii ar fi trebuit folosiţi în campania din noiembrie 2009 pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, Mircea Geoană.

Ce voia Niculae în schimbul banilor?

Potrivit DNA, Niculae a dorit ca, în cazul câştigării alegerilor de către Mircea Geoană, la conducerea Ministerului Economiei, Romgaz şi Transgaz, să fie puse persoane care să-i sprijine interesele .

Cum ar fi trebuit virată sponsorizarea de 1 milion de euro?

Potrivit DNA, Bunea Stancu şi Niculae se înţeleseseră ca suma să fie livrată indirect, către diverşi furnizori de servicii implicaţi în campania lui Geoană, eludându-se, astfel, rigorile legii sponsorizării electorale.

Pe parcursul cercetărilor DNA, s-a stabilit că Niculae a plătit doar 150.000 de euro – bani viraţi de la InterAgro la institutul de sondaje INSOMAR.

Back To Top