Categorie: Actual

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 365 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 11 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate, a anunţat Prefectura Prahova, în bilanţul oficial prezentat duminică. Sunt două noi decese, la un bărbat de 64 de ani şi o femeie de 77 de ani.

 

Autorităţile au confirmat că în judeţ au fost înregistrate două noi decese la pacienţi infectaţi cu COVID-19, fără să ofere detalii suplimentare. Potrivit unor surse din sistemul sanitar, este vorba despre un bărbat, de 64 ani, care din 20 iunie era în terapie intensivă şi care avea hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică dureroasă, valori crescute ale glicemiei şi fusese operat de arteriopatie, respectiv o femeie de 77 ani, tot din 20 iunie în terapie intensivă, cu boală renală în stadiu terminal, cardiopatie ischemică, diabet zaharat tip II şi insuficienţă cardiacă.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați nouă pacienți (șapte sunt ventilați mecanic).

Dintre cei asimptomatici sau cu forme ușoare, au mai fost externați, în acest week-end, 44. Ei trebuie să mai stea la domiciliu patru zile și să fie monitorizați de medicii de familie sau DSP, dacă nu sunt în evidența vreunui medic de familie.

La nivelul județului Prahova, în data de 28 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1478 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 95 de persoane și au intrat alte 168. În carantină instituționalizată se mai află 22 de cetățeni.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Astfel, pe parcursul zilei de 27 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 76 de societăți comerciale. Au fost legitimate 130 de persoane și oprite în trafic 99 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1654 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 51 de sancțiuni, în valoare de 15.680 lei.

(Sursa foto: RFI)

Back To Top