Categorie: Actual

Prahova se numără printre județele care organizează, în această săptămână, o sesiune specială a Evaluării naționale, pentru candidații care nu au putut susține testările în prima sesiune, din motive medicale ori pentru că s-au aflat în izolare sau în carantină.

 

La nivel național, 216 candidați s-au înscris la sesiunea specială din această săptămână.

În Prahova sunt șase absolvenți de liceu care s-au înscris la prima sesiune, dar nu au putut participa la examen pentru că se aflau în izolare la momentul derulării probelor scrise.

Cinci dintre ei au lipsit la ambele probe, iar unul doar la Matematică.

Sesiunea specială va avea loc în 60 de centre de examen din 37 de județe. Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu au fost situații care să determine organizarea acestei etape speciale, a anunțat Ministerul Educației.

Examenul a început luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română (192 de candidați înscriși). Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică (206 candidați înscriși), iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă (9 candidați înscriși).

Back To Top