Categorie: Actual

Încă 14 prahoveni au fost testați pozitiv, pentru coronavirus, în ultimele 24 de ore, iar doi dintre pacienții deja confirmați s-au stins din viață, în acest interval.

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 396 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 14 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate și externate. În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați zece pacienți (opt sunt ventilați mecanic)", a anunțat Prefectura Prahova.

Potrivit unor surse, unul din cele două decese înregistrate în Prahova, de la ultima raportare, în rândul pacienților cu Covid este cazul unuia dintre beneficiarii din căminul de bătrâni de la Homorâciu devenit focar. La finalul săptămânii trecute, acolo erau 71 de cazuri confirmate, din care 50 la beneficiari și 21 la angajați ai centrului privat.

Pacientul care a decedat avea 79 de ani. El fusese internat și confirmat pe 25 iunie.

Bărbatul, care suferise AVC ischemic cu sechele, avea HTA, diabet zaharat tip 2, demență mixtă și fusese operat de neoplasm de prostată. Acesta a fost internat la secția Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, unde s-a stins din viață, în cursul zilei de ieri.

Cel de-al doilea deces este al unui bărbat de 63 de ani, internat pe 23 iunie direct la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean din Ploiești. În aceeași zi a fost confirmat cu coronavirus. Pacientul suferise, anterior, accident vascular cerebral, avea diabet zaharat tip 2 și boală cardiacă ischemică dureroasă.

Back To Top