Categorie: Actual

Numărul deceselor înregistrate în Prahova, în rândul pacienților infectați cu Covid-19, aproape că s-a dublat, în ultima săptămână, ajungând de la 11, câte erau până duminca trecută, la 21, totalul anunțat astăzi. Patru cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, când au fost confirmate și 22 de noi îmbolnăviri.

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 569 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 21 au decedat, iar 126 au fost declarate vindecate și externate.     

Totodată, la cerere, au mai fost externați cinci pacienți.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați 13 pacienți (nouă sunt ventilați mecanic)" , precizează informarea transmisă de Prefectura Prahova.

Potrivit surselor noastre, trei din cele patru decese au fost înregistrate la Terapia Intensivă de la Câmpina. Unul dintre ele este cazul unei femei de 84 de ani care suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, cașexie și demență. Aceasta provenea din rândul beneficiarilor de la căminul de bătrâni din Homorâciu, unde până în prezent au fost confirmate 86 de cazuri de infectare cu Covid-19. Aceasta era internată la Câmpina din 27 iunie, iar din 29 iunie fusese transferată la ATI, unde a și murit.

Un alt caz înregistrat în ultimele ore este o femeie de 67 de ani, internată pe 27 iunie în stare gravă, direct la Terapie Intensivă.  Aceasta avea hipertensiune arterială și obezitate.

O altă femeie, de 70 de ani, infectată cu coronavirus, s-a stins din viață, la ATI Câmpina,  în ultimele 24 de ore. Este pacientul din Prahova care a stat cel mai mult la Terapie Intensivă, fiind internat din 9 mai. Potrivit surselor noastre, virusul nici măcar nu mai era detectabil, însă acesta i-a provocat bătrânei leziuni atât de grave încât organismul femeii a cedat. Pacienta avea comorbidități: diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică și boală pulmonară obstructivă cronică.

Al patrulea deces survenit la un pacient confirmat cu Covid din județul Prahova este cazul unui bărbat de 84 de ani internat pe 23 iunie și transferat ulterior la ROL II Otopeni. Acesta suferea și de hipertensiune arterială. Pacientul s-a stins din viață sâmbătă, pe 4 iulie.

Back To Top