Categorie: Actual

Prahova se apropie, rapid, de atingerea pragului de 600 de persoane infectate cu coronavirus. Și numărul deceselor a crescut rapid, în ultima săptămână, ajungând la acest moment la 24 de cazuri.

 

Trei noi decese au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în rândul pacienților testați pozitiv în Prahova. Potrivit surselor noastre, este vorba este inclusiv despre încă un beneficiar din căminul de bătrâni de la Izvoarele. Acesta ar fi al treilea deces înregistrat în rândul bătrânilor de la căminul din Homorâciu.

Pacienta avea 69 de ani și a fost internată pe 26 iunie și a murit duminică, pe 5 iulie. Aceasta suferea de Parkinson, Alzheimer și cardiopatie ischemică. Femeia

Celelalte două cazuri sunt un bărbat de 64 de ani, internat pe 4 iulie, care avea hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boală cardiacă ischemică și suferise un accident vascular cerebral sechelar, respectiv o femeie, în vârstă de 67 de ani, care fusese internată pe 3 iulie și avea miastenia gravis.

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 587 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 24 au decedat, iar 133 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, la cerere, în ultimele 24 de ore, au mai fost externați 11pacienți. În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, sunt internate 12 persoane (nouă sunt ventilate mecanic)", a anunțat, luni, Prefectura Prahova.

În acest interval a fost confirmat un nou focar, cu cinci cazuri confirmate, într-o secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești (VEZI DETALII). 

Back To Top