Categorie: Actual

Autoritățile din Prahova au anunțat că, în județ, au fost testate pozitiv încă 35 de persoane, de la ultima raportare, iar  în același interval au survenit și două decese noi la pacienți testați pozitiv. Cel mai recent caz a fost înregistrat acum câteva ore. O situația alarmantă este cea a secțiilor de Terapie Intensivă în care se află internați, în prezent, 19 bolnavi Covid, din care 16 în stare gravă.

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 880 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 44 au decedat, iar 170 au fost declarate vindecate și externate.

În ultimele 24 de ore, conform DSP, au fost înregistrate încă 2 decese:

-  persoană de sex feminin, 90 ani, decedată în 14.07, internată în ATI din 10.07. Comorbidități: cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă, boală renală cronică;

-   persoană de sex masculin, 60 ani, internat în 09.07, decedat 15.07. Comorbidități: obezitate morbidă, tahicardie ventriculară, boală cardiacă ischemică, insuficiență cardiacă clasa 3, diabet zaharat tip II.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 19 pacienți (16 sunt intubați). Dintre aceștia 3 pacienți sunt transferați de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București, unul de la Spitalul Clinic Colentina și unul de la Târgoviște", au precizat reprezentanții Prefecturii.

Pe lângă locurile în secțiile ATI-COVID de la Spitalul Municipal Câmpina și Spitalul Județean de Urgență Ploiești, Prahova are la dispoziție și o unitate mobilă de Terapie Intensivă, cu 12 locuri cu suport ventilator. Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, aceasta, adusă la SJU Ploiești la finalul lunii iunie, este utilizată abia începând din 9 iulie, pentru că nu au existat medici care să asigure asistența la unitatea în cauză.

"În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului anterior menționat. În acest moment, 13 iulie 2020, pe secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă sunt internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați. Pe parcursul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic. La acest moment, personalul medical este format din 4 cadre de specialitate ATI, 3 rezidenți cu specialitatea ATI și 1 specialist ATI detașați din Timișoara și Sibiu, spitalul din Ploiești neavând personalul necesar pentru a asigura funcționarea adecvată a unității mobile", a anunțat, luni, DSU.

Foto ilustrație

Back To Top