Categorie: Actual

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1.099 de persoane. Sunt 71 de cazuri în plus faţă de numărul anunţat ieri, în contextul în care, în toată ţara, în ultimele 24 de ore au fost raportate 767 de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

 

Dintre prahovenii găsiţi pozitivi la testele COVID. 182 au fost declaraţi vindecaţi și externaţi, iar 50 au decedat. Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, la spitalele din județ unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 18 pacienți, dintre care nouă sunt intubați.

Potrivit raportării DSP Prahova, dintre persoanele nou confirmate, opt sunt de la o societate de pe raza județului. Ca urmare a acestui lucru, s-a dispus testarea personalului (55 de angajați) și identificarea contacților direcți în vederea recomandării de izolare la domiciliu pentru 14 zile. În privința derulării activității, reprezentanții unității respective urmează să decidă și să comunice DSP soluțiile identificate.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 492 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 188 de persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 435 de autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost verificate și 69 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 216 sancțiuni:
- în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările și completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 167 de sancțiuni;
- conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 49 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 45640 lei.

Back To Top