Categorie: Actual
IOAN_NICULAEŞeful de campanie al lui Mircea Geoană din 2009, Viorel Hrebenciuc, deputatul PSD Robert Negoiţă şi patronul grupului Asesoft, Sebastian Ghiţă, sunt cercetaţi de DNA în dosarul în care magnatul Ioan Niculae este judecat pentru fals în înscrisuri în formă continuată.

Acesta ar fi plătit, în toamna lui 2009, 150.000 de euro institutului de sondaje INSOMAR – plată mascată, care avea ca destinaţie finală campania lui Mircea Geoană.

Niculae ar fi livrat această sumă la presiunea preşedintelui PSD Brăila, Bunea Stancu, care i-ar fi cerut, în total, 1 milion de euro pentru campania lui Geoană.

Cum o sponsorizare de 1 milion de euro depăşea limitele admise de lege pentru sponsorizările electorale, cei doi ar fi convenit ca transferul banilor să se realizeze prin mai multe firme conectate la campania lui Geoană.

Studiind această metodă de spălare a banilor de campanie, procurorii DNA au ajuns şi la numele lui Hrebenciuc, Negoiţă şi Sebastian Ghiţă – şi ei, se pare, contributori la campania lui Mircea Geoană.


Back To Top