Categorie: Actual

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis joi un cod galben de ploi torenţiale şi descărcări electrice, valabil până la noapte în mare parte din ţară, inclusiv zona montană din Prahova. De vineri, cantităţile de precipitaţii mai scad, însă rămâne în vigoare o altă avertizare, valabilă până sâmbătă la prânz.

 

Vineri, în intervalul 10.30-23.00, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 30-50 l/mp.

Separat, ANM a mai transmis o informare meteo, fără vreun tip de cod, pentru intervalul 24 iulie, ora 12:00-25 iulie, ora 10:00. În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp.

Back To Top