Categorie: Actual

Prahova este, sâmbătă, pe al doilea loc la nivel național, după numărul de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore.

 

În județ au fost testate pozitiv, de la ultima raportare, 108 persoane. "Conform reprezentanților DSP Prahova, numărul mare de cazuri este generat de o sporire a testărilor, atât la cerere (în cazul celor care doresc să călătorească în anumite state care solicită la graniță o dovadă în acest sens), cât și a contacților direcți ai persoanelor infectate cu SARS-CoV 2, dar și a neglijării măsurilor de protecție de către mare parte din populație. Autoritățile sanitare, dar și prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, revin cu un apel pentru respectarea distanțării fizice, a purtării măștilor de protecție, a igienizării dese a mâinilor și suprafețelor comune utilizate, a evitării pe cât posibil a deplasărilor care nu sunt urgente, a evitării locurilor aglomerate, iar în cazul prezentării simptomelor asociate COVID să contacteze medicul de familie sau să sune la 112 în vederea unei evaluări de specialitate", au transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.

Vestea bună este că, totuși, județul nu a mai anunțat astăzi niciun deces nou. "Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1431 persoane. Dintre acestea 207 au fost declarate vindecate și externate, iar 63 au decedat.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -16 pacienți, dintre care 14 sunt ventilați", se mai arată în bilanțul zilnic transmis de Prefectură.

Din datele publicate de Grupul de Comunicare Strategică, doar Bucureștiul a raportat, sâmbătă, mai multe confirmări decât Prahova: 118. De asemenea, în Argeș au fost înregistrate, ca și în județul nostru, 108 cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Back To Top