Categorie: Actual

Prahova a ajuns, luni, al șaselea județ pe țară, după numărul de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, în condițiile în care aici au fost testați pozitiv, în ultimele 24 de ore, 120 de pacienți.

 

Alte 13 persoane au primit rezultate pozitive și după retestare. Numărul total de cazuri raportat de Prahova, până în prezent, a trecut de un nou prag, iar tot mai mulți pacienți ajuns la Terapie Intensivă.

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1.631 de persoane. Dintre, acestea 211 au fost declarate vindecate și externate, iar 71 au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane (două de sex feminin și una de sex masculin), cu vârste între 34 și 79 de ani. Toate prezentau comorbidități.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați-24 de pacienți, dintre care 18 sunt ventilați", a anunțat Prefectura.

Autoritățile au anunțat că două noi focare au fost depistate, la nivelul județului. "Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, au mai fost depistate focare la două societăți comerciale de pe raza județului. La una dintre ele, 36 de angajați au fost confirmați cu SARS-CoV-2, iar la alta 25. În ambele cazuri s-a dispus testarea întregului personal angajat, reorganizarea activității și realizarea dezinfecției generale", mai precizează bilanțul făcut public astăzi.

 


Foto: RFI

Back To Top