Categorie: Actual

Numărul de persoane confirmate cu coronavirus a scăzut semnificativ, față de zilele trecută. Numeroși pacienți sunt, însă, în continuare în stare gravă, iar starea celor mai bolnavi dintre ei este afectată de virus. Numai în ultimele 24 de ore, în județ au fost anunțate cinci noi decese asociale "Covid".

 

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2195 de persoane. Dintre acestea,246 au fost declarate vindecate și externate, iar 93 au decedat.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de SănătatePublică Prahova, ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei persoane de sex masculin, cu vârste de 63, 69 și 74 de ani, și a două persoane de sex feminin, cu vârstele de 58 și 82 de ani. Toate cele cinci prezentau comorbidități.

Numărul total de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 14.688", au anunțat reprezentanții Prefecturii.

Alți 62 de pacienți au fost retestați pozitiv în Prahova, în ultimle 24 de ore.

Tot astăzi, în județ a fost confirmat și un focar nou, din câte se pare la Trezoreria Ploiești. "Dintre persoanele nou confirmate cu SARS-CoV-2, cinci sunt angajați în cadrul unui serviciu al unei instituții publice de pe raza județului Prahova. În urma celor constatate s-a dispus identificarea și testarea contacților direcți, precum și carantinarea acestora, iar unitatea respectivă va fi dezinfectată", au mai transmis reprezentanții Prefecturii Prahova.

Back To Top