Categorie: Actual

mircea_cartarescuScriitorul Mircea Cărtărescu, considerat unul dintre susţinătorii forţelor de dreapta de pe eşichierul politic românesc, ia poziţie în cazul Arafat-Băsescu, criticându-l pe preşedintele ţării. El şi-a exprimat opinia în rubrica zilnică pe care o semnează în cotidianul „Evenimentul zilei".
Cărtărescu compară simpatia de care se bucură Arafat în rândul românilor cu cea de care se bucură regele Mihai I.

Ce spune Mircea Cărtărescu:

„Numai dispariţia oricărui instinct de conservare, ca şi a oricărei consilieri de bun simţ îl poate face pe cineva să atace atât de nesăbuit valorile sigure, luminoase, încă nepătate ale poporului din care face parte. Dacă Mihai şi Arafat sunt duşmani şi trădători, cine mai este, în ochii preşedintelui, curat? Avem oare încă un conducător "pe care poporul nu-l merită"?

„Serviciul SMURD a fost, de la înfiinţarea lui, una dintre extrem de puţinele certitudini din viaţa noastră. Şi este o uriaşă dovadă de ingratitudine să nu-i recunoşti medicului Arafat meritul creării şi coordonării sale, vorbind numai despre "banii populaţiei".

Nu am uitat vremurile în care Traian Băsescu, ministru al transporturilor, punea la fiecare capăt de pod şi pe fiecare petic de drum reabilitat inscripţia "Aici sunt banii dumneavoastră". L-aş întreba acum: unde sunt şoselele României? Unde sunt noile tronsoane ale metroului bucureştean? Unde este, după 21 de ani, infrastructura de care- am fi avut atâta nevoie? Bani au fost, banii smulşi şi azi din buzunarele noastre printr-unul dintre cele mai fanariote sisteme fiscale care-au funcţionat vreodată la noi. Atunci ce a lipsit? Nu cumva a lipsit un Raed Arafat? Nu cumva lipseşte câte un Raed Arafat în toate instituţiile şi serviciile publice din România? Nu cumva în locul "băieţilor şmecheri" din toate regiile ar trebui să vină oameni competenţi şi devotaţi asemenea medicului Arafat pentru ca acestea să funcţioneze?"

Editorialul integral AICIBack To Top