Categorie: Actual

Prahova are, în acest moment, 904 cazuri active de coronavirus, din care 108 confirmate numai în ultimele 24 de ore. Zeci de bătrâni și angajați de la un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice au fost testați pozitiv, de ieri încoace.

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.453 de persoane, dintre care 904 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, este de 124, ultimul raportat fiind în cazul unei persoane de sex masculin, în vârstă de 76 de ani, cu comorbidități", au transmis reprezentanții Prefecturii, informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Toate locurile la Terapia Intensivă-Covid sunt în continuate ocupate, iar din celelalte medicii mai au la dispoziție, pentru pacienții confirmați, doar 34.

Prefectura a furnizat noi informații și despre focarul apărut ieri, într-un azil din Breaza.

"În continuarea informării privind focarul identificat la un centru rezidențial (privat) pentru vârstnici, din Breaza, în urma testării întregului efectiv de aici (50 de beneficiari și 25 de angajați), precizăm că numărul total al infectărilor a ajuns la 59 de persoane. Dintre acestea, 44 sunt beneficiari, iar 15 sunt din rândul personalului angajat.

În urma evaluării medicale a beneficiarilor infectați cu noul coronavirus, o singură persoană a fost transferată la spital. Ceilalți 43 de beneficiari vor rămâne în izolare în centru sub supravegherea personalului de aici. Prin urmare, pentru 14 zile, a fost dispusă de către DSP Prahova carantinarea acestei unități.

Monitorizarea zilnică va fi asigurată și de personal medical de specialitate de la Spitalul din Breaza", au mai anunțat Prefectura Prahova.

Potrivit informațiilor transmise de DSP, Direcția a emis, până acum, emis 589 de decizii de izolare și 3250 de carantină.

Back To Top