Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 256 de voturi pentru, proiectul de lege privind includerea Ploieștiului și a mai multor comune pe lista zonelor afectate din România, astfel ca locuitorii de aici să beneficieze de reducerea cu  doi ani a vârstei de pensionare.

 

Proiectul a fost inițiat anul trecut de deputații PSD de Prahova Laura Moagher, Rodica Paraschiv și Răzvan Ursu, respectiv de senatorul PSD de Prahova Radu Oprea, care au propus modificarea alin. (5) al art.65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Inițial, el a fost respins de Senat.

Recent, modificarea a făcut obiectul unei petiții on-line, propuse de Asociația "STOP poluării orașului Ploiești" susținute și de deputații de Prahova Dan Rădulescu și Roberta Anastase.

Marți, 256 de deputați au votat în favoarea acestei propuneri care merge acum la președintele României, pentru promulgare.

Proiectul stabilește că "persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac și derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu ori de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice și/sau de cocs metalurgic, a prelucrării țițeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a țițeiului parafinos şi neparafinos, a distilării țițeiului în vederea producerii păcurii și a uleiurilor, respectiv în localitățile Baia Mare, Călăraşi, Copșa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureș, Târnăveni, Turnu Măgurele, precum şi în localităţile Aninoasa, Baia de Criș, Băița, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petrila, Petroșani, Șoimuș, Teliuc, Uricani, Vețel, Vulcan din județul Hunedoara, localităţile Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba, localitățile Victoria și Făgăraș din județul Brașov, localitatea Galaţi din judeţul Galaţi, localităţile Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa, localităţile Brazi şi Ploiești din judeţul Prahova, localităţile Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava, localităţile Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş, localităţile Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea, pe o rază de 8 km în jurul acestor localități, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4)".

"În plenul Camerei Deputaților,a fost adoptat proiectul de lege pe care l-am inițiat în 2019, prin care locuitorii Municipiului Ploiești și ai comunelor Bucov,Valea Călugărească, Blejoi, Berceni, Bărcănești, Pucheni,Brazi si satul Strejnicu din comuna Târgșoru-Vechi  -cele de pe o rază de cel puțin 8 km de la marginea municipiului Ploiești,vor avea dreptul la reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani fără  penalizarea prevăzută la art.65, alin.(4) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

S-a făcut dreptate pentru locuitorii din jurul Ploieștiului, prin includerea municipiului în lista zonelor afectate de poluare", a declarat deputatul Laura Fulgeanu Moagher, unul dintre inițiatorii proiectului.

Back To Top