Categorie: Actual

După câteva zile cu mai puține cazuri noi, Prahova este iarăşi al doilea pe țară la cazuri confirmate în 24 de ore.

 

87 de pacienți din județ au fost testați pozitiv, de la ultima raportare, iar alți 24 au fost reconfirmați cu coronavirus, a anunțat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Cele 87 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani - 2

19 ani -29 ani - 9

30 ani -39 ani–20

40 ani -49 ani - 22

50ani -59 ani - 12

60 ani -69 ani -15

70 ani -79 ani -6

Prefectura a anunțat că există confirmare și pentru un nou focar, într-o unitate medicală privată din Boldești-Scăeni, unde șapte pacienți și patru angajați au fost depistați ca fiind infectați cu noul coronavirus. "Patru pacienți au fost izolați în spital, iar alți trei au fost izolați pe alt nivel al unității medicale unde erau deja internați. Se va efectua testarea întregului personal și a tuturor pacienților", au mai transmis autoritățile menționând că în județ sunt, în prezent, nouă focare active, cu un total de 224 persoane: două sunt la agenți economici din Câmpina, unul în cadrul unui departament al unei instituții publice din Ploiești, patru la centre medico-sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte (două dintre ele sunt în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, două sunt private) din Ploiești, Breaza, Urlați și Băicoi, unul la un centru de plasament minori (în subordinea DGASPC) din Vălenii de Munte, iar unul este cel de la Boldești Scăeni, amintit mai sus.

La nivelul județului Prahova, până în prezent,  3.986 de persoane au fostconfirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar 135 dintre acestea s-au stins din viață. Ultimul deces asociat COVID-19 a fost al unei paciente de 84 de ani, cu comorbidități.

Din cele 328 de paturi disponibile în Prahova, pentru pacienții Covid, 293 sunt ocupate.

La ATI, toate cele 20 de locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate, iar unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, cu o capacitate de 12 locuri, este în continuare indisponibilă, din caua unei defecțiuni apărute la finalul săptămânii trecute.

Back To Top