Categorie: Actual

După mai multe săptămâni în care Prahova s-a aflat, constant, între județele cu cele mai multe cazuri confirmate, situația pare să se fi stabilizat, iar în prezent raportările oficiale arată un număr de cazuri noi depistate cam la jumătate față de perioada de vârf.

 

GCS a anunțat, miercuri, că 21 de pacienți prahoveni au fost retestați pozitiv, iar 54 au fost confirmați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, astfel:

0-18 ani - 1

19 ani -29 ani - 2

30 ani -39 ani - 6

40 ani -49 ani - 11

50 ani -59 ani - 15

60 ani -69 ani -11

70 ani -79 ani -5

Peste 80 de ani-3

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4.341 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 142 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul decesa sociat COVID-19 a fost înregistrat în cazul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 60 de ani, cu comorbidități", au transmis reprezentanții Prefecturii, în bilanțul de miercuri, 2 septembrie.

A scăzut, în ultimele ore, și numărul persoanelor infectate cu Covid internate în spitalele din județ. Din nefericire, însă, medicii încă au probleme în ceea ce privește cazuri grave, raportat la numărul de locri disponibile pentru acestea, la terapie Intensivă. "Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 271 de paturi sunt ocupate. La ATI, 19 locuri dintre cele 20 disponibile la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul Municipal Câmpina, alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la SJU Ploiești este, încontinuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice", a anunțat Prefectura.

Back To Top