Categorie: Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări de ploi însemnate şi instabilitate atmosferică, valabile până vineri noapte. Mai multe regiuni din ţară se vor afla astăzi sub cod galben, inclusiv nordul judeţului Prahova, iar de mâine vor intra sub cod portocaliu. Restul judeţului nostru va fi sub cod galben de ploi, vineri, până la ora 23.00.

 

Astfel, conform primei avertizări, care cuprinde şi zona montană din Prahova, joi, în intervalul orar 12.00-21.00, în jumătatea de sud-est a Transilvaniei, nordul și vestul Moldovei, nordul Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată manifestată prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. De joi de la ora 21.00 şi până vineri la 23.00 urmează o nouă avertizare cod galben. În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și sud-estul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Vineri, între 2.00 şi 23.00, e valabil şi un cod portocaliu, care cuprinde mare parte din zonele aflate joi sub cod galben. În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, precum și în zona de munte a județelor Vrancea, Prahova, Brașov, Covasna și Dâmbovița, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 50...70 l/mp, a avertizat ANM.

Back To Top