Categorie: Actual

Autorităţile din Prahova au confirmat, vineri, apariţia unui nou focar de coronavirus într-un centru social aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Este vorba despre centrul de plasament din Filipeştii de Târg, unde, conform primelor rezultate oficiale, 13 copii şi 5 angajaţi sunt infectaţi, în contextul în care încă n-au sosit toate rezultatele la testele COVID.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4447 de  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Cele 64 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă: 0-18 ani - 12; 19 ani -29 ani - 6; 30 ani -39 ani - 16; 40 ani -49 ani - 10; 50 ani -59 ani - 11; 60 ani -69 ani - 8; 70 ani -79 ani - 1.

Direcția de Sănătate Publică Prahova a indentificat un nou focar la un centru de plasament din Filipeștii de Târg, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde 18 persoane au avut rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2. Este vorba despre 13 beneficiari, cu vârste între 8 și 19 ani, dintre cei 23 testați și cinci angajați dintr-un total de 41. Conform DSP, angajații depistați pozitiv au mers la spital în vederea evaluării, iar beneficiarii au fost consultați la Spitalul Municipal Câmpina unde au și rămas internați. Ceilalți zece au fost testați negativ. Mai sunt așteptate rezultate pentru restul personalului angajat.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 300 de paturi sunt ocupate, mai arată Prefectura Prahova în comunicatul oficial de vineri. La ATI, 19 locuri  dintre cele 20 disponibile la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul Municipal Câmpina, alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2, au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la SJU Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.  

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1075 de decizii de izolare și 4699 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 21013 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Au fost efectuate verificări la 1449 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 710 persoane, 331 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 122 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 77 de sancțiuni (22 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 52 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, trei pentru fapte de natură economică în context COVID-19). Valoarea totală a amenzilor a fost de 10900 lei.

Back To Top