Categorie: Actual

O nouă informare meteo a fost emisă, marți dimineață, pentru 24 de ore. Mesajul, care expiră miercuri, la ora 10.00, anunță precipitații în majoritatea regiunilor, inclusiv sub formă de ninsoare, vânt puternic, dar și condiții de formare a poleiului.

 

Potrivit ANM, în sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5...10 cm.

Totodată, în cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55...65 km/h, iar în noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului, rafalele vor depăși 80...90 km/h, zăpada fiind spulberată.

Potrivit meteorologilor, și în următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Back To Top