Categorie: Actual

De Ziua Internațională Anticorupție, Ambasada SUA la București a nominalizat, în premieră, trei români pentru eforturile constante depuse în scopul combaterii acestui fenomen, în țara noastră.

 

“Lupta împotriva corupției este una dintre temele principale ale Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Anul acesta, pentru prima dată, Ambasada S.U.A. onorează  trei Campioni Anticorupție care au depus eforturi neobosite pentru a combate corupția din România. Aceștia au trecut prin multe greutăți, pe plan personal, pentru a expune și a pune sub acuzare cazurile de corupție. Se cuvine să îi felicităm pe: Procurorul DNA Adrian-George Matei, jurnalista Emilia Șercan și pe jurnalistul și co-fondatorul RISE Project, Mihai Munteanu”, a anunțat, miercuri, Ambasada SUA la București.

Este pentru prima dată când trei persoane sunt nominalizate, în cadrul acestui demers început cu 15 ani, odată cu intrarea în vigoare a Convenției Națiunilor Unite împotriva corupției (UNCAC). De remarcat este și faptul că doi dintre cei trei nominalizați sunt jurnaliști.

Acțiunea Ambasadei SUA la București vrea să atragă atenția că „lupta împotriva corupției este una dificilă” și “este nevoie de oameni curajoși care își dedică activitatea redactării unor proiecte de lege solide, expunerii răufăcătorilor, punerii sub acuzare a persoanelor corupte și organizării eforturilor populare de a se opune acestui flagel”, subliniază reprezentanții Ambasadei SUA la București.

Back To Top