Categorie: Actual

Râul Teleajen a rupt, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un mal, în spatele fostei gropi de gunoi a Ploieştiului. În zonă mai existaseră probleme similare, încă din perioada proiectului european de ecologizare a rampei, iar Consiliul Judeţean Prahova, titularul de la vremea respectivă, a comandat realizarea unor gabioane, pentru apărarea malului. Acum, pe o porţiune de circa 30 de metri, râul a măturat malul cu tot cu gabioane. Primarul municipiului, Andrei Volosevici, prezent în zonă, reclamă că lucrările respective n-au fost tocmai de durată.

Autorităţile au adus, începând de sâmbătă seară, circa 3.000 de saci de nisip, din stocurile pregătite de Rosal pentru deszăpezire, aceştia fiind aruncaţi în zona unde malul s-a surpat, în încercarea de a-l proteja de o eroziune şi mai amplă. Este aşteptată şi sosirea unui utilaj de mari dimensiuni, care să intervină pe albia râului şi să devieze puţin cursul, astfel încât să nu mai lovească în respectivul mal. Este o intervenţie de moment, spune primarul, care anunţă că va fi nevoie de o lucrare hidrologică mult mai amplă şi reclamă că intervenţia comandată acum câţiva ani de CJ Prahova "a fost mai puţin serioasă" şi că perioada de garanţie oferită de constructor a fost de numai un an.

Pe acelaşi subiect: 

"Sunt măsuri care se iau pur şi simplu temporar, pentru că aici trebuie o lucrare serioasă. Şi se pare că a fost o lucrare mai puţin serioasă. Intervenim ca să nu avem o problemă legată de poluare, după care va fi nevoie de o lucrare serioasă, mult mai amplă, cu devierea albiei", a declarat Andrei Volosevici, duminică la prânz.

Back To Top