Categorie: Actual

Carrefour și Auchan au notificat ANSVSA cu privire la retragerea de la comercializare a unor produse alimentare.

 

Potrivit unu document publicate de ANVSA pe 12 decembrie, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară a fost notificată de Carrefour România cu privire la retragerea unui sortiment de sărățele comercializat în magazine din toată țara, inclusiv în hipermarketul din Ploiești.

“Vă informăm că societatea MASPEX ROMÂNIA SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului SĂRĂȚELE CU SUSAN 110G SALATINI, ca urmare a unei alerte europene privind prezența peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilenă în anumite loturi de semințe de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Denumire produs: SĂRĂȚELE CU SUSAN 110G SALATINI

Furnizor: MASPEX ROMÂNIA SRL

Cod EAN: 5941588012717

Loturi/DLC: L011193 / 07.2021 și L011252 / 07.2021”, se arată în documentul publicat de ANSVSA și prin care Carrefour recomandă ”persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să  le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”.

Notificarea transmisă de Carrefour mai precizează că “oxidul de etilenă poate prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”.

Două zile mai târziu, o astfel de înștiințare a fost primită de ANSVSA și din partea Auchan:

“În urma unei alerte europene privind conținutul peste limita admisă a oxidului de etilena in semințele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO inițiază o rechemare a produsului.

Este vorba despre loturile care au următoarele caracteristici:

- Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g

- Marcă: CROCO

- Cod de bare al produsului: 5941194002959

- Prezentare: PUNGA 150g

- LOT PRODUS lot L001051120

data fabricatiei 05.11.2020

data expirare 02.08.2021

Produsele care poartă datele limita de consum menționate mai sus vor fi retrase de la comercializare și vor fi distruse.

Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de inițierea măsurii de retragere. Cei care dețin aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le aducă înapoi la magazin, unde vor fi rambursate”.

Back To Top