Categorie: Actual

De joi seară, circulația este deschisă pe tronsonul cuprins între Râșnov și Cristian al autostrăzii Comarnic – Brașov. Aceste este primul sector realizat și inaugurat, după o investiție de 118 milioane de lei, fără TVA.

 

Compania românească Alpenside SRL, constructorul care a lucrat pe sectorul amintit, în asociere cu Specialist Consulting SRL, a anunțat că obiectivul a fost finalizat cu 10 luni mai devreme decât termenul prevăzut în contract. “Compania românească Alpenside SRL, în asociere cu Specialist Consulting SRL, s-a mobilizat pentru ca șoferii să poată folosi cei aproape 10 kilometri nou construiți acum, înainte de Sărbători, când, de regulă, drumurile se aglomerează excesiv. Lotul finalizat este format din 6,30 km de autostradă și 3,56 km drum de legătură (câte două benzi pe sens). Lucrările au fost executate în 14 luni. Timp de peste un an, peste 200 de oameni au fost prezenți zilnic pe șantierul autostrăzii, unde s-a lucrat 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Constructorul a luat toate măsurile necesare pentru a menține șantierul deschis și în pandemie, în contextul stării de urgență, continuate cu o stare de alertă încă în vigoare”, au transmis reprezentanții Alpenside SRL.

Lotul Râșnov - Cristian are rolul de a prelua traficul de tranzit, mai ales traficul greu, din orașul Râșnov și din comuna Cristian. Potrivit constructorului, realizarea noului tronson de autostradă are ca efect reducerea timpului mediu de călătorie pe rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) cu 77 minute/100 de kilometri (reprezentând diferența dintre deplasarea prin localități și deplasarea pe autostradă).

“Realizarea proiectului conduce, de asemenea, la reducerea impactului negativ asupra mediului, prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanți, în conformitate cu politica de transport aplicată de Uniunea Europeană, luând în calcul parametri precum reducerea timpului petrecut în trafic, a consumului de combustibil și viteza de deplasare constantă”, mai precizează comunicatul companiei Alpenside SRL.

CNAIR a reamintit, cu prilejul deschiderii circulației pe tronsonul Râșnov – Cristian, că în cadrul acestui obiectiv au fost realizate 2 pasaje pe autostradă, 3 pasaje peste autostradă, 1 pod pe drumul de legătură și 4 sensuri giratorii (intersecție cu DN73- (început autostradă), intersecție cu DJ112B (sfârșit autostradă – început drum legătură), intersecție cu DN73, intersecție cu DN73 (sfârșit drum de legătură).

Proiectul derulat de CNAIR SA are o valoare de 118.02 milioane lei, fără TVA, iar lucrările au început în luna mai 2019.

Foto: alpenside.ro

Back To Top