Categorie: Actual

Poliţiştii din Ploieşti au derulat în această dimineaţă percheziţii la zece adrese din municipiu, într-un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi suspecţi care ar fi tâlhărit vânzători de substanţe cu efecte psihotrope. De altfel, se pare că autorii pretindeau că sunt interesaţi să cumpere, intrau în contact cu vânzătorii, uneori chiar în casele acestora, şi îi lăsau fără bani, dar şi fără etnobotanice. Printre cele opt persoane aduse la audieri se numără şi o femeie.

 

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au efectuat 10 percheziții în localitate, la 8 persoane bănuite de săvârșirea a 3 infracțiuni de tâlhărie calificată, 3 infracțiuni de lipsire de libertate și o infracțiune de furt calificat din locuință, a detaliat Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu finalul lunii noiembrie a.c., persoanele ar fi abordat părțile vătămate sub pretextul cumpărării de substanțe cu efecte psihotrope, după care, prin amenințări și violențe, le-ar fi deposedat de bani și de aceste substanțe. Două dintre infracțiunile de tâlhărie ar fi fost comise în locuințele persoanelor vătămate, mai informează Poliţia Prahova, care a estimat prejudiciul la aproximativ 25.000 de lei.

La percheziții, au fost ridicate bunuri susceptibile a fi utilizate la comiterea faptelor, respectiv arme albe, telefoane mobile, precum și substanțe susceptibile a avea efecte psihotrope.

Cele opt persoane au fost conduse la sediul Poliției municipiului Ploiești pentru audieri.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti. Acțiunea a beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Back To Top