Categorie: Actual

ANAF demarează o campanie de verificare a veniturilor obținute din meditații. Pentru început, un proiect-pilot a fost lansat la nivelul județului Prahova, iar demersul se bazează, deocamdată, pe încurajarea celor care au realizat asemenea venituri să le declare oficial. În funcție de rezultate, însă, autoritățile vor trece și la controale.

 

Un document consultat de Profit.ro anunță demararea acestei campanii sub forma unui proiect-pilot implementate, deocamdată, în Prahova. "Proiectul se desfășoară sub formă de proiect-pilot în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Prahova. Acesta vizează stimularea conformării fiscale voluntare pentru persoanele fizice care realizează venituri supuse impozitării, în grupurile-țintă vizate fiind cuprinse și persoanele fizice care pot obține venituri din <meditații>. Pentru identificarea grupurilor țintă au fost avute în vedere atât informațiile deținute la nivelul ANAF, cât și informații din surse externe", motivează ANAF  în documentul analizat de Profit.ro.

Dacă persoanele care au realizat astfel de venituri nu vor răspunde apelului, autoritățile intenționează să demareze și controale anti-fraudă în acest domeniu.

Back To Top