Categorie: Actual

Redeschiderea unităților de învățământ este una dintre temele momentului. Subiectul a fost abordate de noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, imediat după preluarea mandatului.

 

”Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică. Au fost evoluţii specifice care  vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care  ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a declarat noul ministru, citat de News.ro.

Ciîmpeanu a vorbit despre o prioritizare privind deschiderea unităţilor de învăţământ. Prioritizarea aceasta  va trebui să fie, în primul rând grădiniţă şi învăţământ primar, apoi învăţământ gimnazial, apoi învăţământ liceal şi învăţământ universitar cu cele trei, licenţă, master şi doctorat”, a mai precizat Cîmpeanu, potrivit News.ro.

Back To Top