Categorie: Actual

Două alerte au fost emise, luni dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie.

 

Un cod galben intră în vigoare luni, la ora 14.00, în județele Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu și Vâlcea. “Va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25...35 l/mp și izolat 40...60 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”, anunță ANM.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60...80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45...55 km/h.

La ora 18.00, intră în vigoare și un cod portocaliu: “Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m”.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

Ambele avertizări sunt valabile până marți, la ora 8.00.

Back To Top