Categorie: Actual

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a anunțat luni, după o discuție cu ministrul de Interne, Lucian Bode, că Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august 2018, va fi retras „foarte probabil” de la conducerea IJJ Prahova, iar acesta va primi responsabilități administrative.

 

“Am avut o discuție cu domnul Bode și am fost de acord amândoi că în urma a ceea ce s-a întâmplat de 10 august domnul Cazan nu ar mai trebui să aibă responsabilități la comandă operativă, pentru că modul în care s-a acționat atunci ridică probleme chiar și de etică profesională. Am înțeles că domnul Bode va lua măsuri pentru ca domnul Cazan să nu mai aibă responsabilități operative, ci doar administrative, deci să nu mai aibă sub comandă oameni ca să avem surprize de genul celor de pe 10 august. Foarte probabil va fi retras de la Prahova și va avea alte responsabilități administrative. E greu să mai ai încredere în felul în care a acționat un astfel de om. Domnul ministru Bode a fost de acord cu mine că trebuie găsită o formulă prin care domnul Cazan să nu mai aibă sub comandă oameni cu acțiune operativă”, a declarat Cioloș, citat de Mediafax.

Lt. col. Laurențiu Cazan a fost numit, recent, șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, MAI precizând că “decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”. Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni „pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadrul Jandarmeriei București” printr-un ordin al Inspectorului General al Jandarmeriei Române semnat pe 21 decembrie 2020.

 

Foto: ziaruldeiasi.ro

Back To Top